Billen: misschien wel een van de meest besproken lichaamsdelen. Van fitnessrages die beloven je ‘de perfecte peach’ te geven tot talloze liedjes die de lof zingen van een goed gevormde achterste. In dit artikel onthullen we tien weetjes over de menselijke billen die je zullen doen glimlachen, fronsen en misschien zelfs je waardering voor dit ondergewaardeerde lichaamsdeel zullen vergroten.

1. Een dikke kont is volkomen natuurlijk voor vrouwen

Dames, we zijn geboren om te pronken met een prachtige perzikvormige achterkant, iets wat mannen van nature minder hebben. Onderzoek toont aan dat vrouwen over het algemeen grotere billen hebben dan mannen, omdat ons oestrogeenniveau ervoor zorgt dat vet zich ophoopt op onze bips in plaats van onze buik. Best een goede deal, toch?

2. Je kont is super absorberend

Oké, dit is misschien een beetje raar, maar je achterste is zo goed in het absorberen van dingen dat “butt chugging” (ja, alcohol drinken via je achterste) levensgevaarlijk is. Je lever en nieren kunnen de alcohol niet filteren zoals wanneer je drinkt met je mond, wat betekent dat je geen waarschuwingssignalen krijgt als je te veel hebt gehad.

3. Vrouwen horen graag complimenten over hun kont

We hebben het niet over platte opmerkingen, maar meer over een subtiele “je derrière ziet er perzikachtig uit vanavond”. Uit een enquête bleek dat ongeveer een derde van de ondervraagden hun billen als favoriete lichaamsdeel zien om complimenten over te ontvangen, boven ogen en borsten. Dus jongens, richt je blik maar wat lager.

4. Je kont is ongelooflijk krachtig

Je achterste bestaat uit de krachtigste spiergroep van je lichaam, waaronder de gluteus maximus, medius en minimus. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor bijna al je bewegingen: stilstaan, lopen, trappen beklimmen, noem maar op. En hoe sterker je billen, hoe sneller je kunt rennen. Tijd voor wat squats!

5. Gemiddeld 10% van de mensen die bilimplantaten krijgen, zijn mannen

Hoewel voornamelijk vrouwen vragen om een vollere achterkant, beginnen ook mannen interesse te tonen. Ze zoeken naar een meer atletische uitstraling, iets wat zelfs met hard werken soms moeilijk te bereiken is. Dus ja, ook mannen hebben hun onzekerheden.

6. De dingen die mensen in hun anus stoppen zijn ronduit bizar

Echt waar, als je het kunt bedenken, is het waarschijnlijk al eens in iemands achterste beland. Zonnebrillen, pistolen, sleutels – je weet maar nooit wanneer je na de bank en de koelkast je eigen bips moet checken. Er is zelfs een website voor radiologen vol met röntgenfoto’s van de vreemdste dingen die mensen hebben ingebracht. Creativiteit kent blijkbaar geen grenzen.

7. Een grote kont maakt je slimmer

Volgens een studie uit 2008 zijn vrouwen met een grotere derrière gemiddeld slimmer dan dames met een kleinere bips. Dit zou komen doordat vrouwen omega-3 vetzuren opslaan in hun heupen en billen, welke essentieel zijn voor de groei van de hersenen. Dus, een grote kont = grote hersenen.

8. Je kunt melanoom krijgen op je bips, zelfs zonder zonlicht

Dit is minder leuk nieuws. Kanker kan zich ontwikkelen op plekken zoals je billen en je hoofdhuid, ook al komen deze zelden in de zon. Het is belangrijk om ook deze plekken te controleren op moedervlekken, vlekjes en sproeten die van uiterlijk veranderen.

9. Als je aambeien hebt, laat ze dan controleren

De symptomen van aambeien lijken veel op die van darmkanker, inclusief jeuk rond de anus, bloed in je ontlasting, en een voelbare bult. Het is waarschijnlijk niets ernstigs, maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Een beetje gênant, maar een doktersbezoek is het waard.

10. “Pygofilie” is de wetenschappelijke term voor seksuele opwinding door billen

Ja, je leest het goed. Er zijn zoveel mensen die specifiek opgewonden raken van billen dat er een officiële term voor is. Dus mocht je ooit betrapt worden op het staren naar iemands achterste, dan heb je nu een wetenschappelijk excuus.