Wil je meer te weten komen over Pokémon? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bekijk deze 10 weetjes …

1. Pokémon begon als een videospel in 1996

Het idee voor het videospel werd bedacht door Satoshi Tajiri uit Japan. Als kind was hij dol op het verzamelen van insecten en wilde een spel creëren waarin spelers wezens konden verzamelen en ruilen – precies zoals hij insecten verzamelde! Het spel werd een instant hit, waardoor een hele franchise ontstond.

2. Het woord “Pokémon” is een combinatie van twee woorden: “Pocket” en “Monsters”

Het idee is dat je je eigen kleine monsters in je zak hebt om mee te spelen en te trainen. Deze zakmonsters gaan overal met je mee, klaar voor avontuur.

3. Er zijn bijna 1.000 soorten Pokémon!

Tot nu toe zijn er meer dan 898 verschillende Pokémon soorten geïdentificeerd! Het is alsof je honderden unieke vrienden hebt, elk met hun eigen krachten, om te vangen en mee te groeien.

4. Je kunt Pokémon kaarten ruilen

Naast het videospel, is er een enorm populair ruilkaartspel waarmee fans Pokémon kaarten kunnen verzamelen, ruilen en tegen elkaar kunnen strijden. Het brengt de spanning van Pokémon gevechten tot leven in kaartvorm!

5. Gotta Catch ‘Em All is de beroemde zin!

Deze beroemde slogan, “Gotta Catch ‘Em All!”, moedigt fans aan om elke Pokémon te verzamelen. Het is een missie om een echte Pokémon Master te worden door elk wezen te vinden en te trainen.

6. Je kunt Pokémon in de echte wereld vangen

Met Pokémon Go, een mobiele app die gebruikmaakt van GPS, kun je Pokémon vangen in onze eigen wereld. Het spel moedigt spelers aan om naar buiten te gaan en te verkennen om nieuwe Pokémon te vinden en te vangen.

7. Pikachu is erg populair!

Pikachu, de iconische gele Pokémon, is wereldwijd geliefd. Het is zelfs zo populair dat het zijn eigen parade heeft in het “Pokémon Centre” in Japan. Pikachu’s vrolijke karakter en schattige uiterlijk winnen iedereens hart.

8. Er zijn veel Pokémon films en tv om te bekijken!

Er zijn talloze Pokémon films die spannende avonturen op het grote scherm brengen. Samen met Ash, Pikachu en de rest van de crew kun je legendarische Pokémon ontmoeten en helpen de wereld te redden. De geanimeerde tv-serie volgt de reis van Ash Ketchum om een Pokémon Master te worden, vol actie en vriendschap.

9. Poké Balls vangen en bewaren Pokémon

Poké Balls zijn essentiële items voor elke Trainer; ze worden gebruikt om Pokémon te vangen en te bewaren. Ze functioneren als magische containers die je Pokémon veilig houden tot het tijd is voor hun volgende gevecht of avontuur.

10. Pokémon gaat over vriendschap en teamwork

De wereld van Pokémon benadrukt de kracht van vriendschap en samenwerking. Trainers en hun Pokémon vormen sterke banden en werken samen om uitdagingen aan te gaan en successen te behalen. Het is een universeel verhaal over groei, avontuur en de banden die ons verenigen.