De Dubai Mall is een toonbeeld van luxe en grandeur. it architectonische wonder is niet alleen een winkelbestemming maar ook een plaats waar entertainment, cultuur en kunst samenkomen. Met zijn indrukwekkende omvang en diversiteit aan attracties biedt de Dubai Mall bezoekers een unieke ervaring die verder gaat dan traditioneel winkelen.

De grootste mall ter wereld

De Dubai Mall zet de standaard als het gaat om grootte en schaal. Met een totale oppervlakte gelijk aan ongeveer 50 voetbalvelden, is het niet alleen de grootste mall in de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook in de wereld. De binnenruimte herbergt meer dan 1200 winkels, variërend van high-end fashion tot alledaagse benodigdheden, meer dan 200 eet- en drinkgelegenheden, en twee grote warenhuizen. Dit maakt de Dubai Mall een ongeëvenaarde shoppingervaring, waar bezoekers kunnen verdwalen in de eindeloze gangen van retailpracht.

Reel Cinemas, een van de grootste bioscopen ter wereld

Filmfanaten zullen zich thuis voelen in de Reel Cinemas van de Dubai Mall, die behoren tot de grootste bioscopen wereldwijd. Met 26 schermen en THX-gecertificeerde luidsprekers biedt het een ongeëvenaarde filmervaring voor 2800 bezoekers. De diversiteit aan films, van blockbusters tot internationale cinema, zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Het grootste indoor aquarium ter wereld

Dubai,,United,Arab,Emirates,-,May,2:,Dubai,Aquarium,And
Oscity / Shutterstock.com

Het hart van de Dubai Mall wordt gevormd door het Dubai Aquarium & Underwater Zoo, erkend als het grootste indoor aquarium ter wereld. Met een capaciteit van 10 miljoen liter water en huisvesting voor meer dan 33.000 zeedieren biedt het een spectaculaire onderwaterervaring. Bezoekers kunnen door een 48 meter lange tunnel lopen, omgeven door het water, en zich vergapen aan de wonderlijke wereld onder de zee.

Candylicious, de grootste snoepwinkel

Voor de zoetekauwen onder ons is Candylicious, gelegen in de Dubai Mall, een droom die uitkomt. Als de grootste snoepwinkel ter wereld biedt het een ongekende selectie aan snoepgoed, chocolade en andere lekkernijen uit alle hoeken van de planeet. Het is een kleurrijke, vrolijke plek die zowel kinderen als volwassenen betovert.

Een jaarlijkse bezoekersaantal om u tegen te zeggen

Met ongeveer 75 miljoen bezoekers per jaar is de Dubai Mall niet alleen een commercieel succes, maar ook een toeristische hotspot die meer bezoekers trekt dan wereldberoemde attracties zoals Disney World, de Eiffeltoren en de Niagara Falls. Dit illustreert de wereldwijde aantrekkingskracht en het unieke karakter van de mall.

Parkeergelegenheid voor 14.000 auto’s

De Dubai Mall begrijpt het belang van gemak voor zijn bezoekers. Met een parkeerfaciliteit die ruimte biedt aan 14.000 auto’s, zet het de toon voor een zorgeloze bezoekervaring. Deze uitgestrektheid en toegankelijkheid benadrukken nogmaals de schaal en het vooruitstrevende ontwerp van de mall.

Guinness World Records

De Dubai Mall is niet vreemd aan wereldrecords. Naast het grootste indoor aquarium, bezit het ook records voor de grootste OLED-scherm en de hoogste resolutie videowand ter wereld. Deze prestaties weerspiegelen de voortdurende inspanningen van de mall om grenzen te verleggen en bezoekers iets unieks te bieden.

Een Olympische ijsbaan

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Olympische ijsbaan van de Dubai Mall, geschikt voor internationale schaats- en ijshockeywedstrijden. Met faciliteiten die voldoen aan de hoogste standaarden, biedt het een koele afwisseling van de woestijnhitte en een kans om schaatsvaardigheden te oefenen of te bekijken.

Meer dan een mall

De Dubai Mall is meer dan een winkelcentrum; het is een bestemming op zich. Met attracties zoals het aquarium, de ijsbaan, KidZania, en directe toegang tot de Burj Khalifa, biedt het een veelzijdige ervaring die verder gaat dan traditioneel winkelen. Het is een plek waar entertainment, cultuur en luxe samenkomen, waardoor het een onvergetelijke bestemming is voor bezoekers van over de hele wereld.