Lionel Messi, geboren in 1987 in Argentinië, is onbetwistbaar een van de meest iconische figuren in de voetbalgeschiedenis. Zijn reis van een jong talent naar een wereldwijde superster is gevuld met opmerkelijke prestaties, zowel op als buiten het veld. Hier zijn 13 fascinerende weetjes over Messi die elke voetbalfan zou moeten kennen.

Ode aan zijn oma

Elke keer dat Messi scoort en naar de hemel wijst, brengt hij een eerbetoon aan zijn grootmoeder Celia. Zij was het die zijn passie voor voetbal aanwakkerde en hem steunde in zijn vroege stappen in de sport.

Bijna voor Spanje gespeeld

Messi had de mogelijkheid om voor Spanje te spelen, gezien hij een groot deel van zijn carrière in het land doorbracht. Echter, zijn keuze om Argentinië te vertegenwoordigen onderstreept zijn diepe verbondenheid met zijn geboorteland. Deze beslissing heeft een blijvende impact gehad op het internationale voetbal, aangezien Messi voor Argentinië meerdere historische momenten heeft gecreëerd.

Idool Pablo Aimar

De bewondering van Messi voor Pablo Aimar als zijn rolmodel is een prachtig voorbeeld van hoe idolen jonge spelers kunnen inspireren. Aimar’s invloed op Messi onderstreept de cyclus van inspiratie en mentorship in de voetbalwereld. Het shirt dat Aimar aan Messi gaf, symboliseert de overdracht van aspiraties en dromen van de ene generatie naar de andere.

Debuut voor Argentinië was een nachtmerrie

Messi’s internationale debuut voor Argentinië werd gekenmerkt door een onfortuinlijke rode kaart. Dit moment, hoewel een teleurstelling, was slechts een kleine tegenslag in wat een buitengewone internationale carrière zou worden.

Weigerde Arsenal

Het feit dat Arsene Wenger Messi probeerde te tekenen, benadrukt Messi’s vroegtijdige herkenning als een talent van wereldklasse. Zijn beslissing om bij Barcelona te blijven, heeft niet alleen zijn carrière vormgegeven maar ook de geschiedenis van de club.

Jongste Argentijn in een Wereldbeker

Toen Messi de jongste Argentijnse speler werd die deelnam aan een Wereldbeker, markeerde dit het begin van zijn impact op het wereldtoneel. Deze prestatie was een voorbode van de vele records en mijlpalen die hij zou bereiken.

Eerste Hattrick tegen Real Madrid

Messi’s eerste hattrick tegen Real Madrid in 2007 was niet alleen een demonstratie van zijn talent maar ook een aankondiging van zijn opkomst als een speler van wereldklasse. Deze wedstrijd is historisch geworden, niet alleen vanwege de intense rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid maar ook vanwege Messi’s uitzonderlijke prestatie.

Meest gedecoreerde Barcelona speler

Met 35 grote trofeeën is Messi de meest succesvolle speler in de geschiedenis van FC Barcelona. Deze indrukwekkende verzameling prijzen is een getuigenis van zijn buitengewone bijdrage aan de club en zijn blijvende erfenis in de voetbalgeschiedenis.

Enige speler met Twee Wereldbeker Gouden Ballen

Dat Messi de enige speler is die tweemaal de Gouden Bal van het Wereldkampioenschap heeft gewonnen, benadrukt zijn aanhoudende excellentie en invloed op het hoogste niveau van internationaal voetbal. Deze onderscheidingen zijn een bewijs van zijn talent, doorzettingsvermogen en toewijding.

Topscorer van Argentinië op het WK

Als topscorer van Argentinië in de geschiedenis van het Wereldkampioenschap illustreert Messi’s record zijn cruciale rol in het succes van het nationale team op het wereldtoneel. Elk doelpunt voegt toe aan zijn legendarische status, niet alleen in Argentinië maar over de hele wereld.

Liefde voor Ballon d’Ors

Messi’s recordaantal van zeven Ballon d’Or-awards is een monumentaal bewijs van zijn ongeëvenaarde vaardigheden en dominantie in de sport. Deze awards, die de beste speler van de wereld erkennen, benadrukken Messi’s plaats als een van de grootste voetballers aller tijden.

La Liga’s Grootste Topschutter

Als de all-time topscorer in La Liga heeft Messi een onuitwisbare indruk achtergelaten op de Spaanse competitie. Zijn 474 doelpunten zijn niet alleen een record maar ook een viering van zijn ongelooflijke talent en consistentie gedurende zijn carrière.