Met haar opvallende stijl, onvergetelijke hits en een persoonlijkheid die even kleurrijk is als haar videoclips, heeft Katy Perry een onuitwisbare stempel gedrukt op de popcultuur. Maar achter de schitterende façade van deze popprinses schuilen verhalen en weetjes die velen zouden verbazen.

De echte naam van Katy Perry

Katy Perry, geboren als Katheryn Elizabeth Hudson op 25 oktober 1984 in Santa Barbara, koos voor haar podiumnaam door de achternaam van haar moeder aan te nemen. Voordat ze wereldberoemd werd, bracht ze een debuutalbum uit onder haar geboortenaam, dat doordrenkt was met moderne christelijke muziek en christelijke rock.

De muzikale reis van een ster

Voordat Katy Perry tekende bij Capitol Records, werd ze afgewezen door zowel The Island Def Jam Music Group als Columbia Records. Haar doorbraak kwam in 2008. Interessant is dat ze voor haar grote doorbraak achtergrondzang verzorgde voor Mick Jagger in het nummer “Old Habits Die Hard” uit de film Alfie uit 2004. Ook had ze cameo’s in videoclips van Gym Class Heroes en P.O.D, en maakte ze deel uit van de Warped Tour line-up.

Een sociale media titan

Met meer dan 109 miljoen volgers op Twitter heeft Katy Perry de grootste individuele aanhang op het platform. Haar invloed reikt verder dan muziek alleen; ze is een ware sociale media magnaat.

Recordbrekende Super Bowl optreden

Katy Perry’s halftime show tijdens de Super Bowl van 2015 was de meest bekeken en best beoordeelde halftime show ooit, met bijna 120 miljoen kijkers. Een prestatie die haar status als popicoon alleen maar versterkte.
https://www.youtube.com/watch?v=ZD1QrIe–_Y

Inspiratie voor “I Kissed a Girl”

De lippen van Scarlett Johansson dienden als inspiratie voor het controversiële en baanbrekende nummer “I Kissed a Girl”.

Katy Perry, de songwriter

Naast haar eigen hits heeft Katy Perry nummers geschreven voor andere popsterren, waaronder Selena Gomez, Kelly Clarkson, Britney Spears, Iggy Azalea en Nicki Minaj. Haar talent strekt zich uit over de hele popmuziekwereld.

Op de Forbes lijst

Sinds 2011 staat Katy Perry consequent op de Forbes lijst van best betaalde muzikanten. Ondanks haar enorme succes en invloed heeft ze echter nog nooit een Grammy gewonnen. Ze is wel vaak genomineerd

Een strikte opvoeding

Opgegroeid in een evangelisch huishouden, mocht Katy als kind geen typische kinderactiviteiten ondernemen of bepaalde soorten muziek luisteren. Dit heeft haar echter niet weerhouden om uit te groeien tot de ster die ze nu is.

De schoolbanken verlaten

Op 15-jarige leeftijd verliet Katy Perry de school om zich volledig op haar muziekcarrière te richten. Ondanks dat ze later wenste dat ze haar opleiding had afgemaakt, heeft dit besluit haar niet belemmerd in haar succes.

Omgaan met de paparazzi

Om de paparazzi te slim af te zijn, reist Katy Perry altijd in dezelfde Adidas-tracksuit. Dit maakt de foto’s minder waardevol voor de media, een slimme zet van de popster.

Strijd met mentale gezondheid

Ook Katy Perry heeft haar strijd met mentale gezondheid gekend, inclusief depressie en alcoholisme. In 2017 deelde ze haar ervaringen tijdens een livestream.

Beroemde huisdieren

Katy’s liefde voor dieren is groot; ze heeft twee honden, Nugget en Butters, en had een kat genaamd Kitty Purry. Haar huisdieren zijn bijna net zo beroemd als zijzelf.

Een Barbie voor het goede doel

Katy Perry ontwierp haar eigen Barbiepop, geïnspireerd door haar cupcake-outfit, om geld in te zamelen voor het goede doel. Deze unieke Barbie bracht $15,000 op tijdens een veiling.

Geloof in buitenaards leven

Katy is ervan overtuigd dat er buitenaards leven bestaat, een geloof dat ze deelde in een interview met GQ magazine.

Disney VIP-pas

Als een echte Disney-fan heeft Katy Perry toegang tot Club 33, een exclusief ledenrestaurant in Disneyland.